top of page
_MG_0943.jpg

Een Nederlandse medische podcast

Na de studie geneeskunde ben ik met mijn eerste baan in Zwolle terecht gekomen. Maar ik was elke keer op zoek naar nieuwe ervaringen in andere ziekenhuizen. En tja, als Zwolle dan je thuisbasis is, betekent het al snel dat je veel in de auto zit. Ik begon de wereld van podcasts te ontdekken en al snel was ik op zoek naar een medische podcast die mijn kennis wat kon opfrissen. Het aanbod was zeer schaars. En Engelse spreker met een zeer Brits accent kon ik na een lange werkdag moeilijk bijhouden. En toen ontstond er in de auto natuurlijk het idee om zelf een podcast op te starten. Een medische podcast om binnen 30 minuten je kennis op te frissen over een bepaald onderwerp. Ik vroeg mijn vriend wat hij van het idee vond en hij vond het een tof idee. Hij kwam zelfs met de naam op de proppen en zo is Medicast Podcast geboren.

Voor wie is deze podcast geschikt?

1

Je bent een zorgprofessionial

2

Je hebt weinig tijd voor thuisstudie

3

medische podcast over mij 2.jpg

Medicast Podcast

OP INSTAGRAM

Wil je jouw kennis tot een hoger level brengen, dan moet je Medicast Podcast ook op Instagram volgen. Via de instagram grid geef ik je handige overzichten die je kunt opslaan om later te bekijken. In de stories daag ik je uit met verschillende casussen en bijbehorende vragen over de onderwerpen van de podcast afleveringen. En als je ook van humor houdt, dan kun je sommige van mijn reels wel waarderen.

medische podcast over mij.jpg

Voor wie is deze podcast geschikt?

1

Je bent een zorgprofessionial

Arts, verpleegkundige, PA, VIOS, etc

2

Je hebt weinig tijd voor thuisstudie

Maar besteed wel veel tijd in de auto, huishouden of aan wandelen

3

Je bent erg leergierig

En durft je kennis te testen op het instagram kanaal

Screenshot medische podcast 1
  • Instagram

INSTAGRAM

NU

Linda, CCU verpleegkundige
Ik vind het erg leuk om je casusssen te lezen en mee te denken! Erg leerzaam.

Screenshot medische podcast 3
Screenshot medische podcast 4
Screenshot medische podcast 2
  • Instagram

INSTAGRAM

NU

Marjolein, specialist ouderengeneeskunde
Ik kwam bij toeval op jouw insta terecht en heb je podcast gedownload. Ik werk als arts en mijn kennis over aldosteron was wel een beetje weggezakt.

  • Instagram

INSTAGRAM

NU

Matthijs, PA huisartsgeneeskunde
Bedankt voor je mooie heldere casuïstiek en podcasts. Keep up the good work.

  • Instagram

INSTAGRAM

NU

Niels, verpleegkundige en ambulancier
Alles zat helaas zo ver weg.. dankzij jou zat het iets frisser in het hoofd. Hopelijk voor een tijdje, bedankt!

Sinds ik op mijn 14e een proefcollege geneeskunde heb gevolgd, wist ik wat ik wilde worden. Al wist ik toen nog niet dat dit best een lastige weg zou worden. Ik ben 2x uitgeloot in Nederland, niet door gekomen via de decentrale selectie en daarnaast ook 3x het toelatingsexamen in België gemaakt. En zoals ze zeggen: driemaal is scheepsrecht. Ik startte eindelijk mijn droomstudie aan de KU in Leuven. Vanaf het begin wist ik dat dit de goede keuze was. Tijdens mijn coschappen kreeg ik een passie voor de acute geneeskunde. Ik werd zelfs aangenomen voor de opleiding urgentiegeneeskunde in België. Maar vanwege privé redenen ben ik toch terug gegaan naar Nederland om SEH-arts te worden. Eerste doel was om ervaring op te doen als ANIOS en in verschillende ziekenhuizen. Ik heb als ANIOS SEH in Zwolle en Leeuwarden gewerkt, als ANIOS kindergeneeskunde in Ede en als ANIOS IC in Apeldoorn. Helaas ben ik in 2021 afgewezen voor de opleiding tot SEH-arts. Dit was niet hoe ik het 4.5 jaar geleden had bedacht. Dus nu stort ik me volop mijn podcast en denk ik rustig na over wat mijn volgende stap is in de artsenwereld.

Auteur medische podcast

Drs. Claudia Warnar

bottom of page