top of page
47beda69-63ba-4262-9756-35f7e00b3ea7.jpg

OVER MEDICAST

Van een "niet goed functionerende" arts-assistent naar een podcastmaker met duizenden luisteraars per week...

Ik vertel je er mee over..

Ik werd verzocht een andere baan te zoeken

IMG_0699.JPG

Een grote domper als je na 7 jaar studie eindelijk als dokter aan de slag mag. Alleen ging ik hier niet mee akkoord, want ik had eindelijk de baan die ik graag wilde hebben. Binnen twee maanden kreeg ik lovende beoordelingen en na een jaar werd mijn contract verlengd. Toch heeft deze uitspraak mijn zelfvertrouwen beschadigd en werd ik een onzekere dokter. Dus ik ging op zoek naar makkelijke manieren om mijn kennis zo groot mogelijk te maken om zo mijn onzekerheid te bestrijden. Alleen die Engelse podcasts waren zo lastig om te volgen..

Ik was doodsbang om fouten te maken

Niet goed kunnen uitleggen, foutieve bronnen gebruiken, zaken verkeerd interpreteren. Er waren inderdaad veel dingen die ik fout kon doen. Alleen soms moet je ook gewoon beginnen, omdat je weet dat je anderen er mee kunt helpen. Zo groeide ik binnen een jaar naar 1000 luisteraars per week. Maak ik geen fouten? Zeker wel! In plaats van alwetend te zijn, is er een community ontstaan die elkaar helpt. Hoe?

Community

Medicast is naast een medische podcast ook een community geworden waar we van elkaar kunnen leren. Zo zijn er regelmatig gastsprekers te horen zoals Veerle & Romee van Compendium Geneeskunde. Ook op Instagram worden er regelmatig tips & tricks gedeeld die volgers insturen.

a3e9b3c0-5fa8-4ad5-8c27-71df9f8e433b.jpg

Ben je benieuwd of deze podcast jou kan helpen?

1

Je bent een zorgprofessional
Arts, verpleegkundige, PA, VIOS, etc..

2

Je hebt weinig tijd voor zelfstudie
maar je besteedt wel veel tijd in de auto, huishouden of wandelen.

3

Je bent erg leergierig
en durft je kennis te testen op instagram

medische podcast over mij 2.jpg

Medicast Podcast

OP INSTAGRAM

Wil je jouw kennis naar een hoger level brengen, dan moet je Medicast Podcast ook op Instagram volgen. Via de instagram geef ik je handige overzichten die je kunt opslaan om later te bekijken. In de stories daag ik je uit met verschillende casussen en bijbehorende vragen over de onderwerpen van de podcast afleveringen. En als je ook van humor houdt, dan kun je sommige van mijn reels wel waarderen.

medische podcast over mij.jpg

Biografie

bea5601e-c573-4c07-8096-2dbba70eefb7.jpg

Claudia Warnar
ANIOS Intensive Care en podcast host

Claudia studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Ze heeft als ANIOS gewerkt in diverse ziekenhuizen en bij diverse disciplines waaronder de SEH, kindergeneeskunde en de Intensive Care. Ze heeft meerdere keren gesolliciteerd voor de opleiding tot SEH-arts en anesthesioloog, maar is helaas niet aangenomen. Momenteel werkt ze met veel plezier als ANIOS op de intensive care.

In 2021 is ze gestart met Medicast Podcast, omdat ze zelf op zoek was naar een Nederlandse medische podcast. Dit is uitgegroeid tot een populaire podcast met meer dan 50.000 downloads en 8000 volgers. 


Op instagram test ze de kennis van haar volgers middels quizjes en casussen. Hier vind je handige overzichten terug van recent verschenen podcast afleveringen.

Ze woont samen met haar man in Zwolle en is moeder geworden van een zoon.
 

NVDA logo (1)_edited.png
Ontwerp zonder titel (3).png

Specialisatie?

Eerlijk? Het is niet gelukt.. Ik heb een passie voor de acute geneeskunde, het is het mooiste wat er is! Brede kennis, actie, klinisch redeneren en hollen of stilstaan. Nooit had ik gedacht dat ik niet zou kunnen specialiseren in dit specialisme. Inmiddels ben ik 4 afwijzingen verder. Kan ik het nog 10 keer proberen in de hoop dat het wel lukt? Zeker, maar soms is het ook klaar. Niet getreurd, ik werk op een fantastische plek waar ik voorlopig de acute geneeskunde kan beoefenen, gewoon als ANIOS. Wie had dat ooit gedacht..

bottom of page